Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Yağmurlu
19°C
Manisa
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

Üzümüyle ünlü Manisa’nın Alaşehir ilçesinde arpa hasadı başladı

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümün başkenti olan Manisa’nın Alaşehir ilçesinde üzümün gölgesinde kalan tahıllardan birisi olan arpada hasat başladı. Üreticiler geçtiğimiz yıl kilosu 8 TL olan arpanın bu yıl en az 15 TL olmasını beklerken, bu sene hem rekoltenin düşük hem de maliyetlerin yüksek olduğunu söyledi.
Hasada başlayan Manisalı üreticiler arpa ve buğday fiyatlarının biran önce açıklanmasını bekliyor. Arpa üretiminde 2023-2024 hasat dönemi başladı.

Rekolte 40 tondan 10 tona düştü
Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde ikamet eden ve ilk ürününü biçerdövere toplatan çiftçi Yusuf Can, “Alaşehir üzümün başkenti ancak sadece üzümle olmuyor. Arpa, buğday gibi tarım ürünlerine de ihtiyaç var. Özellikle Aydoğdu, Kamara, Konaklar, Kemaliye gibi bölgelerde tahıl tarımı yapılıyor. Tahıl üzümün gölgesinde kalsa da ihtiyaç için gerekli ürünlerden birisi. 40 dekar alanda arpa ektim. Geçmiş yıllarda yaklaşık 40 ton ürün alıyordum. Bu yıl 10 ton arpa alabilirsem çok mutlu olacağım. Bu yıl hava şartlarına bağlı olarak rekolte çok düşük” dedi.
Alaşehir ilçesinde 360 bin dekar alanın 205 bini bağ alanı kaplarken, 30 bin dekar alanda ise hububat tarımı yapıldığı öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.