Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5341
EURO
36,2308
ALTIN
2.985,95
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Parçalı Bulutlu
10°C
Manisa
10°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C
Perşembe Açık
16°C

‘Tüm kampüsümüzü engelsiz hale getirmeyi hedefliyoruz’

‘Tüm kampüsümüzü engelsiz hale getirmeyi hedefliyoruz’

Ege Üniversitesi (EÜ) Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Engelleri Sanatla Aşmak Sempozyum Atölye ve Sergisinin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Programın uluslararası düzeyde yapılmış olmasının üniversitemizin, araştırma üniversitesi olma hedefine katkı vereceğine inanıyorum. Özellikle tüm kampüsümüzü engelsiz hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Engelleri Sanatla Aşmak Sempozyum Atölye ve Sergisi başladı. Öğrenciler ve rehabilitasyon merkezinde eğitim alan öğrenci ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği sempozyuma çok sayıda akademisyen katıldı.
Program; Filiz Adıgüzel Toprak, Özkan Birim, Fikret Cüretlibatır, Cansu Çakar, Funda Çalış, Kazım Çapacı, Nurdan Çelik, Berrin Durmaz, Saadet Fidan, Şefkat İşleğen, Saba Jafari, Vugar Mammadov, Fırat Neziroğlu, Beril Sümer ve Özgür Tunçer eserleriyle katkı sağladığı serginin açılışıyla başladı. Serginin açılışını yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sergide yer alan eserleri yakından inceleyerek, eser sahiplerinden bilgi aldı.
Daha sonra sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Ülkemizde engellilere yönelik birçok düzenleme var. Ege Üniversitesi olarak engellilere yönelik faaliyetleri artıracağız. Özellikle tüm kampüsümüzü engelsiz hale getirmeyi hedefliyoruz. Engelli bireylerin günlük yaşam faaliyetlerinden çok, öncelikle onlara yönelik zihinsel önyargılarımızı atmamız gerekiyor. Bu nedenle, bu tarz sanatsal faaliyetler çok önemli” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Berrin Durmaz de, “Bir engelle yaşayan bireyin engellerini ve sorunlarını dile getirmek, bu sorunlara çare aramak, çözüm yolları üretmek, farkındalığı artırmak ve engelli bireylerin topluma ayak uydurmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Biz de Rehabilitasyon Merkezi olarak, bu etkinliklere uluslararası sempozyum, atölyeler ve sergi katılımda bulunmak istedik” şeklinde konuştu.
Oturum başkanlığını Ege Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı ve Ege Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Akkoç’un üstlendiği Hekim-Hasta-Bakım Veren Perspektifinden Engellilik ve Sanat başlıklı ilk oturumunda, Prof. Dr. Berrin Durmaz ‘Engelleri Aşmada Sanatın Yeri’, sergiye katılan sanatçılardan Saadet Fidan ‘Yaşamın Kıyısında Hayata Bağlanmak’ ve merkezde tedavi ve eğitim gören Batuhan Zent’in annesi Sibel Zent, ‘Engelleri Ana-Oğul Birlikte Aşmada Sanatın Rolü’ başlıklı konuşmalar gerçekleştirdi.
Ege Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Kazım Çapacı ve Prof. Dr. Sibel Eyigör’ün oturum başkanlığı yaptığı “Sanatın İyileştirme Gücü” başlıklı ikinci oturumunda ise Saba Jafari ‘İnsan Sağlığında Sanatın Rolü’, Vugar Mammadov ‘Sanatın İnsan Üzerindeki Etkisi’ ve Fırat Neziroğlu ‘Ritim Sanat, Ritim Sağlık, Ritim Dokuma’ konularında konuşma yaptı.
Sempozyum etkinliğinin ilk günü, Saba Jafari’nin “Lavi Atölyesi”, Fırat Neziroğlu’nun “Dokuma Atölyesi” uygulamaları ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.