Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
35,1591
EURO
36,6776
ALTIN
2.974,78
BIST
9.949,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Çok Bulutlu
10°C
Manisa
10°C
Çok Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
6°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
8°C
Pazar Hafif Yağmurlu
11°C
Pazartesi Açık
11°C

Sakızdan kolonya, ottan baklava yaptılar

İzmir’de düzenlenen Alaçatı Ot Festivalinde yöreye özgü mahsullerden yapılan farklı mamuller beğeniye sunulurken, sakız özünden yapılan doğal antiseptik kolonya ve otlu baklava ilgi odağı oldu.
İzmir’in Çeşme ilçesinde bu yıl 11. kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivalinde yöreye özgü mahsullerden yapılan denenmemiş ürünler de görücüye çıktı. Türkiye’de yalnızca Çeşme’de yetişen sakız ağaçlarından elde edilen sakız özünün antiseptik özelliğini kullanan üreticiler, sakızlı kolonya yaptı.
Damla sakızdan kolonya ve yenebilir krem ürettiklerini söyleyen Çiğdem Tütüncüoğlu, “Bunların ne doğaya ne insana zararı var. Sakız ağacı, Çeşme’nin kendi mikroklimasında yetişen bir ağaç. Sakız ağacı başka bir yerde yetişmiyor. Sakızın tedavi edici özelliği de var. Leke giderici, kırışıklık giderici ve yaraları çok hızlı kapatma özelliği var. Sakızın içindeki antiseptik özelliği kullanarak kolonya yaptık. Sadece alkol ve sakız suyuyla yaptık kolonyayı. Pandemi döneminde ürettik. Sakız suyu da ürettik. Bunu da gastrit, ülser ve mide yanması gibi problemler yaşayan kişiler kullanıyor” dedi.

Otlu baklava
Festivalin isminden esinlenerek baklavada fıstık veya ceviz yerine bölgede yetişen doğal otlardan kullandıklarını söyleyen Seher Çalı ise “Ispanak, dereotu gibi otlardan baklava yaptık. İnsanlar değişik şeyler yemeyi sevdiği için biz de otlu baklava yaptık. Çok hafif bir tatlı oldu. Hem hafif hem de otlu bir tatlı” diyerek otlu baklavanın çok ilgi gördüğünü söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.