Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
35,2021
EURO
36,7251
ALTIN
2.978,17
BIST
10.020,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Çok Bulutlu
10°C
Manisa
10°C
Çok Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
8°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Pazar Az Bulutlu
11°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C

Eğitim Bir-Sen’den üç yıllık çalışma süresi şartına iptal davası

Eğitim Bir-Sen’den üç yıllık çalışma süresi şartına iptal davası

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Halil Kallat, “Sözleşmeli iken kadroya atanan öğretmenlerin, mazerete dayalı yer değişikliği hakkını üç yıllık hizmet süresini tamamlama şartına bağlayan duyuru hükmünün iptali için yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtık” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Halil Kallat, Eğitim Bir Sen olarak, üç yıllık çalışma süresi şartına iptal davası açtıklarını duyurdu. Kallat, “Sözleşmeli iken kadroya atanan öğretmenlerin, mazerete dayalı yer değişikliği hakkını üç yıllık hizmet süresini tamamlama şartına bağlayan duyuru hükmünün iptali için yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtık. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin (652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 4. maddesi çerçevesinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken ön başvurunun son günü itibarıyla sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlar dâhil olmak üzere) il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliğine ilişkin 2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu 27 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanmıştır. Duyuruda, ’Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenler ile sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken, 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlardan 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam üç yıllık çalışma süresini doldurmayanların bu duyuru kapsamında başvuru hakları bulunmamaktadır. Bunlardan can güvenliği veya sağlık mazeretleri bulunanların mazeretlerini belgelendirmek şartıyla yer değiştirme taleplerini millî eğitim müdürlükleri aracılığıyla Bakanlığımıza yazılı olarak iletmeleri gerekmektedir’ ifadelerine yer verilmiştir. Mezkûr duyuruya dayanak teşkil eden 7433 sayılı Kanun’da ise ’Bu kapsamda istihdam edilen sözleşmeli personelden aynı kurumda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar bu sürenin bitiminden itibaren otuz gün içinde talepte bulunmaları hâlinde bulundukları yerde aynı unvanlı memur kadrolarına atanır. Bulundukları pozisyon unvanı ile aynı unvanlı memur kadrosu bulunmayanların atanacağı kadrolar Cumhurbaşkanınca belirlenir. Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz’ hükmüne yer verilmiştir” diye konuştu.

“Anayasaya aykırı”
Kallat açıklamasını şöyle tamamladı:
“Gerek 2023 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu’nun başvuru yapmak için sözleşmeli ve kadrolu olarak toplam üç yıl çalışma süresi şartı getiren düzenlemeler, gerekse bu düzenlemeye dayanak teşkil eden 7433 sayılı Kanun’un ’Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz’ hükmü, Anayasa’nın temel ilkeleri başta olmak üzere açıkça hukuka aykırı olduğundan mezkûr duyuru hükmünün öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali ile 7433 sayılı Kanun’un dayanak hükmünün Anayasa’ya aykırılık iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi talebiyle Danıştay’da dava açtık.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.