Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5470
EURO
36,1854
ALTIN
2.956,63
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
22°C
Manisa
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C

Dr. Mustafa Kadir Toktaş: “Dişlerde doğal bir görüntü yakalamak mümkün”

Dr. Mustafa Kadir Toktaş: “Dişlerde doğal bir görüntü yakalamak mümkün”

Diş dokusuyla uyumlu bir malzeme olan zirkonyumun sahip olduğu ışık geçirgenliği özelliği ile tıpkı normal dişlerde olduğu gibi doğal bir görüntü yakalamanın mümkün olduğunu ifade eden Diş Hekimi Dr. Mustafa Kadir Toktaş, “Zirkonyum dişlerdeki yapay görüntüyü engeller” dedi.
Diş Hekimi Dr. Mustafa Kadir Toktaş sağlığa zararı bulunmadığı ifade ettiği zirkonyumun, başta diş estetiği olmak üzere kullanıldığı alanları şu şeklide sıraladı:
“Beyazlatma yöntemleri ile sonuç vermeyen ileri düzeydeki renk değişimlerinin tedavisinde, ortodontik tedavi yönteminin seçilmediği diastema gibi ayrık olan ya da az çapraşık ve dönük dişlerde, yapısı bozulmuş eski dolgularda, aşırı madde kaybı olan dişlerin restorasyonlarının yapılmasında, arka grup dişler üzerinde köprü ya da kaplama olarak kullanılmasında, ön grup implant üstü protezlerde ve gülüş estetiğini sağlamak için tercih edilmektedir.”

“Dişlerdeki yapay görüntüyü engeller”
Klasik porselen kaplamanın alt yapısı olan metalinin dişlerde opak bir görüntü oluşturduğunu ifade eden Toktaş, “Bu da dişlerin cansız ve yapay görünmesine sebebiyet verir. Zirkonyum kaplama ile bunun önüne geçilir. Metal destekli olan protezlerde görülen, dişin boyun bölgesindeki ve diş etinde morarmaya benzer renklenme asla görülmez ve diş eti çekilmesine de neden olmaz. Yanlış fırçalama gibi nedenlerden dolayı diş eti çekilecek olursa estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturmaz” dedi.

“Alerjiye neden olmaz”
Zirkonyumun içeri bakımından sağlığa zararlı olmadığını belirten Toktaş, “Zirkonyum kaplamanın yapısında metal bulunmadığı için alerjiye de neden olmaz. İçeriği metal olmadığı için bir tat değişikliği yapması ya da kokuya sebebiyet vermesi mümkün değildir. Pürüzsüz ve kaygan porselen yapılı yüzeye sahip oluşu nedeniyle plak birikimi görülmez. Bu sebeple kahve, çay ve sigara gibi renklendirici gıdalardan etkilenmez. Rengi her zaman uygulandığı gibi kalır. Dişler, normal dişleri fırçalar gibi fırçalanır. 6 ayda bir yapılan düzenli hekim kontrolleri ile zaten oluşabilecek problemler öngörülüp bu problemler için tedbir alınır” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.