Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
10°C
Manisa
10°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
10°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
17°C

Dört ilçenin çöpünü elektriğe dönüştürecek tesise ÇED onayı

Dört ilçenin çöpünü elektriğe dönüştürecek tesise ÇED onayı

İzmir’in Bergama, Dikili, Kınık ve Aliağa ilçelerinin evsel atıklarından elektrik üretecek tesis için İzmir Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna onay geldi. Bu yıl hizmete alınması planlanan tesiste, hem elektrik elde edilecek hem de üretilen kompost toprak iyileştirici olarak kullanılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Bergama’da 2011 yılında hizmete aldığı Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi alanını iyileştirmek, çöpleri geri dönüştürmek ve atıklardan elektrik üreten bir tesis kurmak için hazırladığı Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi projesine onay geldi. Proje için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandı. 16 Nisan’da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan ise (EPDK) ön lisans alındığı ifade edildi.

Doğaya zarar vermeyecek
Dört ilçenin evsel atığının değerlendirileceği Bergama Katı Atık Yönetim Tesisi ile mekanik ayırma ünitesinde ayrıştırılan atıklar, geri dönüşüm sektörüne ham madde sağlayacak. Biyometanizasyon ünitesine yönlendirilen organik atıklardan enerjinin yanı sıra toprak iyileştirici olarak kullanılmak üzere kompost elde edilecek.

Çöpten elektrik üretecek
Ayrıştırma ve biyometanizasyon ünitelerinde işlenemeyen atıklar ise düzenli depolama bölmelerinde bekletilecek. Depolama alanında oluşan metan gazı ile biyometanizasyon reaktörlerinden gelen metan gazı arıtılarak gaz motorlarına yönlendirilecek. Elektrik Enerjisi Üretim Tesisinde üretilen elektrik enerjisi, hem tesiste kullanılacak hem de doğrudan dağıtım şebekesine aktarılacak.
Tesis yaklaşık 14 bin hanenin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.