Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Parçalı Bulutlu
9°C
Manisa
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
14°C

Didim Devlet Hastanesinde ilk kez PEG açıldı

Aydının Didim ilçesinde Devlet Hastanesi bünyesinde tarafından yoğun bakım hastaları ve felçli hastaların ağızdan besin alamaması durumunda hastalar için önemli bir destek tedavi olan PEG (Perkütan Endoskopik Gastrostomi Tüpü Yerleştirilmesi) işlemi başarı ile yapıldı.
Hastane Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Ethem Bilgiç ve ameliyathane ekibi tarafından gerçekleştirilen PEG işlemi hakkında Hastane Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ethem Bilgiç tarafından bilgiler verildi. Bilgiç “Beslenemeyen hastalarda tercih edilen bir yöntem olan PEG uygulaması için daha önce hastalarımızı Didim dışındaki hastanelere göndermek zorunda kalıyorduk. PEG işlemi yapılacak olan hastalarımız ve yakınları için başka hastanelere sevk nedeniyle bir takım sorunlar yaşamaktaydı. Hastanemizde başarılı bir şekilde uygulanmaya başlanan işlem sayesinde hastalarımız daha önce yaşamış oldukları sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu ve başka hastanelere sevk işlemi yapmamıza gerek kalmadı.”dedi.
PEG (Perkütan Endoskopik Gastrostomi)işlemi nedir; “Ağız yoluyla gıda alamayan hastaların beslenmesini sağlamak amacıyla bir alternatif yol olarak karın duvarından geçirilen esnek bir tüpün mideye yerleştirilmesi işlemidir. Bu uygulama katı sıvı gıdaların ve/veya ilaçların yemek borusundan geçmeksizin doğrudan mideye ulaşmasını sağlar. Bu yöntem özellikle uzun süre yoğun bakım servislerinde yatan, herhangi bir sebepten dolayı yutma refleksi kaybolmuş olan hastaların beslenmesi için gereklidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.