Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5427
EURO
36,0358
ALTIN
2.999,56
BIST
9.474,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Yağmurlu
19°C
Manisa
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Açık
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Açık
13°C

Başkan Salih Çetiner: ‘EYT ile yetişmiş iş gücünü kaybedebiliriz’

Başkan Salih Çetiner: ‘EYT ile yetişmiş iş gücünü kaybedebiliriz’

Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin yasalaşması halinde yetişmiş iş gücünün kaybedilebileceğini ifade etti.
Salih, Kütahya 30 Ağustos OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Yenipazar, Mahmut Ciğer ve Mesut Yıldırım’la birlikte basın toplantısı düzenledi.
Çetiner, basın mensuplarının ETY ile ilgili sorusuna, “Bizim iki tane sıkıntımız var. Biz, bunu hem Ticaret Bakanı’mıza hem Sanayi Bakanı’mıza anlattık. Birincisi; firmalara bir anda mali yük gelecek. Devlet, ’Bunu bir şekilde çözeceğiz’ diyor. Firmada bin kişi çalışıyor, bir anda 200-250 kişinin emekli olduğunu düşünün. Türkiye’de şu anda en zor iş, paraya erişebilirlik. Bir anda ekonomik olarak emeklilik bedellerini ödeyeceğiz. En büyük sıkıntı da yetişmiş iş gücünü kaybedeceğiz. Biz bu konudaki sıkıntılarımız anlattık, konu Cumhurbaşkanı’mıza da gitti. İnşallah iş dünyasını da tatmin edici bir çözüm yolu bulunur” şeklinde cevap verdi.
Başkan Salih Çetiner, Türkiye’nin doğal gazda dışa bağımlı olduğunu belirterek, yenilenebilir enerjinin önemine dikkat çekti.
Türkiye’de doğal gazın yaklaşık yüzde 41’inin Rusya’dan, yüzde 15,7’sinin Azerbaycan, yüzde 8’inin de İran’dan alındığını dile getiren Çetiner, “Kalan doğal gazı da gemilerle sıvılaştırılmış doğal gaz dediğimiz, Katar’dan, Cezayir’den, Amerika’dan, bir ton ülkeden alıyoruz. Tamamen dışa bağımlıyız. Aslında cari açığın da sebebi bu. Türkiye’deki doğal gaz çevrim santrallerinden yüzde 27 enerji üretiliyor. Yüzde 27’lik kısım dışa bağımlı. Yine yüzde 17 ithal kömürden üretiliyor. Yani Türkiye’de kullanılan bir megavat enerjinin yüzde 44’ü dışa bağımlı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.