Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5316
EURO
36,2015
ALTIN
2.968,49
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Çok Bulutlu
10°C
Manisa
10°C
Çok Bulutlu
Salı Açık
13°C
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Türkiye’nin dört bir yanından nörologlar İzmir’de buluşuyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi’nde, ülkenin dört bir yanından nörologların bir araya geleceği Parkinson gibi hareket bozukluğu hastalıklarının tedavisinde kullanılan derin beyin stimülasyonu (Beyin pili) hakkında konferans düzenlenecek.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi’nde 16 Mart Çarşamba günü, Parkinson gibi hareket bozukluğu hastalıklarının tedavisinde kullanılan derin beyin stimülasyonu (Beyin pili) hakkında konferans düzenlenecek. Türkiye’nin dört bir yanından nöroloji ve beyin sinir cerrahisi doktorlarının davet edildiği konferansta, Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak derin beyin stimülasyonu (beyin pili) hakkında konuşma yapacak.

“Hastalara umut ışığı oluyor”
Derin beyin stimülasyonu hakkında bilgi veren İEÜ Medical Park Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Ali Akay, “Derin beyin stimülasyonu, 20. yüzyılın sonlarına doğru geliştirilen ve yıllar geçtikçe özellikle Parkinson hastalığı, esansiyel tremor (titreme hastalığı) ve distoni hastalarının tedavisinde kullanılan cerrahi bir yöntem olarak yerini almıştır. Özellikle hareket bozukluğu hastalıklarında ilaç tedavilerinin yetersiz kaldığı ve ilaç kullanımına bağlı yan etkilerin artması nedeniyle derin beyin stimülasyonu cerrahileri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Bu tedavilerin daha da yaygınlaşması için bu tip bilimsel konferanslara ihtiyacımız var. Yıllarca kullanılan ilaç tedavilerinin etkisiz kaldığı ve yan etkilerinin yaşam kalitesini kötü etkilemesi nedeniyle, hastalar için bu tedaviler bir alternatif ve umut ışığı oluyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.