Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5485
EURO
36,0439
ALTIN
2.997,86
BIST
9.504,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Yağmurlu
19°C
Manisa
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Açık
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Açık
13°C

Sökeli Nilgün öğretmen seracılığa el attı, çilek üretiminde başarıyı yakaladı

Sökeli Nilgün öğretmen seracılığa el attı, çilek üretiminde başarıyı yakaladı

Aydın’ın Söke ilçesinde çilek üretimine başlayan Nilgün Ünsel, seracılıkta başarıyı yakaladı.

16 yıl öğretmenlik hayatının ardından Söke’nin Akçakaya ve Kisir Mahallesi arasında bulunan araziye 1.2 dönümlük modern sera tesisi kuran Nilgün Ünsel, topraksız tarım ile çilek üretimi yapıyor. Sökeli öğretmen Nilgün Ünsel’in kadın girişimciliğe örnek olmanın dışında hedefi Sökelilere organik çileği tattırmak.
Köklü eğitim kurumların öğretmenlik ve yöneticiliğin ardından çok farklı bir alanda girişim yapan Nilgün Ünsel; öğretmenlikten sonra ne yapabileceği konusunda çok düşündüğünü, tarım ve ziraatın gelecek olduğu düşüncesiyle üreticiliğe başladığını ifade etti.
Gerekli araştırmaları yapmalarının ardından katlı sistemlerin yer aldığı topraksız tarımın yapılabileceği serayı kurduklarını belirten Nilgün Ünsel; “Serada kontrollü bir tarım uyguluyoruz. Yani tam organik çilek yetiştiriyoruz. Verim şu an istediğimiz düzeyde. Biz bölgemizde olan pamuk ve zeytin gibi geleneksel ürünlerin dışında olan çilek üreticiliğini seçtik. Çileği iç ve dış pazarı güzel olduğu için seçtik ancak bölgemizdeki üreticilerin de burada alternatif tarımın yapılabileceğini ve çilek gibi ürünlerin de yetiştirilebileceğini görmelerini istedik” dedi.
Sera içinde üç kovan arının da üretimde kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen öğretmen seracı Nilgün Ünsel; “Sökelilere organik çileği tattırmak istiyoruz” dedi. Nilgün Öğretmen hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, serayı daha da büyümenin dışında; “Neden ilerde bir çilek kurutma tesisi kurmayalım?” dedi.
Bir kadın girişimci olarak kadınlara yönelik tavsiyelerde de bulunan Nilgün Ünsel; “İşin başında bende zorluklar yaşadım. Ama yılmadım. Girişimci olacak kadınlar yılmasınlar, mücadele etsinler ve bilgi sahibi olsunlar. Her alanda olduğu gibi kadınların tarım ve üreticilikte de daha fazla yer alacağına inanıyoruz. Çünkü tarım ve ziraat bu toprakların geleceği” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.