Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5408
EURO
35,9839
ALTIN
3.010,58
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Yağmurlu
19°C
Manisa
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Açık
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

Salihli’de yem bitkisi hasadı gerçekleştirildi

Salihli’de yem bitkisi hasadı gerçekleştirildi

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce “Karışım Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirmesi Projesi” çerçevesinde 2021 yılı sonunda dağıtımı yapılan karışım yem bitkisi tohumluğunun Salihli İlçesi Emirhacılı Mahallesi’nde hasadı gerçekleştirildi.
Üretici Cumhur Erkan’ın tarlasında gerçekleştirilen programa katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk “Manisa Karışımı adını verdiğimiz İlimizin bağ ve zeytin alanları haricinde kalan, nispeten rakımı yüksek İlçelerimizin iklim ve toprak şartlarına uygun olacağını düşünerek ilk defa ürettirdiğimiz, yüzde 40 Macar Fiğ, yüzde 40 Yem Bezelyesi, yüzde 10 Arpa, yüzde 10 Tritikale tohumlarından oluşan karışım yem bitkisi tohumluğunu geçen yılın sonunda üreticilerimize dağıtmıştık. 12 ilçemizde dağıtmış olduğumuz 139 bin 500 kilogram karışım yem bitkisi tohumluğunun yüzde 75’i devlet yüzde 25’i çiftçi katkılıdır. Bugün Salihli ilçemizde karışım yem bitkisi tohumluğunun hasadını gerçekleştiriyoruz. Manisa Karışımı tohumluğunu yetiştiren çiftçilerimizden şu ana kadar olumlu geri dönüşler aldık. Teknik personellerimizce yapılan gözlemlerde tohumluğun bölgemizin iklim ve toprak şartlarına uygun olduğu ve tohumluktan alternatifleri olan ürünlerden daha fazla ot verimi elde edildiği tespit edilmiştir. Hayvancılık giderlerimizin yüzde 60-70’ini kaba yem maliyeti oluşturmaktadır. Bu projemizin yaygınlaşması ile üreticilerimizin üretimlerini daha karlı bir şekilde yapacağını düşünüyoruz. Tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.
Programa; İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Süreyya Atmaca, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Emirhacılı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yüksel, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.