Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,4808
EURO
36,2213
ALTIN
2.960,51
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
22°C
Manisa
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C

Osmanlı Mutfağına Kültürel ve Bilimsel açıdan çok yönlü bakış söyleşisi gerçekleşti

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜDAM) tarafından düzenlenen ‘Osmanlı Mutfağına Kültürel ve Bilimsel Açıdan Çok Yönlü Bakış’ konulu söyleşi çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Söyleşiye; Didim MYO Öğr. Gör. Mehmet Taş, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner, Anadolu Üniversitesi Aşçılık Programı Dr. Öğr. Üyesi Osman Güldemir, İstanbul Gelişim Üniversitesi Aşçılık Programı Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak, Karabük Üniversitesi Aflani MYO Aşçılık Programı Öğr. Gör. Tolgahan Tabak ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Öğr. Gör. Mehmet Taş açılış konuşmasında, “Yemeklerin fiziksel, kimyasal ve içerisindeki bileşenleri kapsayan geniş çaplı bir söyleşi gerçekleştirmek istedik” dedi.Söyleşide, İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. İbrahim Demirçakmak Orta Asya’da Anadolu Selçuklu dönemine kadar kullanılan et, baharat ve tat vericiler hakkında bilgi verdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Güldemir, Anadolu Selçuklu ve Cumhuriyet döneminin kullanılan mutfak materyalleri, pişirme teknikleri, beslenme alışkanlıkları ile o dönemin saray ve halk mutfağının menülerini anlattı. Karabük Üniversitesi Öğr. Gör. Tolgahan Tabak, Osmanlı’da menülerin tat ve aroma çeşitliliğinden bahsetti.

İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner Osmanlı mutfağında yer alan menülerin sosyal bilimler ve fen bilimleri açısından ele alarak günümüzde Türk mutfağının dünyada yeterince tanınmadığına vurgu yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.