Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5535
EURO
36,0700
ALTIN
2.989,31
BIST
9.502,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Yağmurlu
19°C
Manisa
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Açık
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

Manisa tarihi için büyük işbirliği

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Mimarlar Odası ve Celal Bayar Üniversitesi şehrin kaybolan tarihine ışık tutmak için bir araya geldi. Tarihçiler, akademisyenler ve mimarlar “Manisa’nın Kaybolan Tarihi” konulu panelde şehrin sembol yapıları ve geleneksel konutları hakkındaki bilgiler sundu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Mimarlar Odası ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) işbirliğinde düzenlenen panel, Atatürk Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği Başkanı Mahir Gülhan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Şube Müdürü (KUDEB) Vacide Elmalı ile mimarlar ve vatandaşlar katıldı. Panelde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nejdet Bilgi, Prof. Dr. Nurettin Gülmez ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Yüksek birer sunum yaptı.
Panelde, Manisa’nın sembol yapıları olan Manisa Kalesi, Yoğurtçu Kalesi, Manisa Sarayı (Saray-ı Amire) ve sarayın günümüze ulaşan tek yapısı Fatih Kulesi’nin tarihi ve mimari önemi üzerinde duruldu. Ayrıca şehrin geleneksel konutları, Manisa Yazma Eserler Kütüphanesi, Alaca Hamamı, Moris Şinasi Çocuk Hastanesi ve Beyaz Fil gibi yapıların mimari ve tarihi özellikleri de detaylı bir şekilde paylaşıldı.Panelde Manisa kent merkezini konu alan geçmiş yüzyıllara ve günümüze ait minyatür, tablo ve fotoğraflar da incelendi. Bu sayede katılımcılar şehrin zaman içindeki dönüşümünü görme fırsatı buldu.
Panelin sonunda, dinleyiciler tarafından konuşmacılara yöneltilen sorular da yanıtlandı. Panel konuşmacılara hediye takdimi ile sona erdi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.