Manisa Haberleri
Ekonomi

Erkenci kayısı fidanlarının kontrolleri devam ediyor

29.09.2020 14:20admin⏱ 1 dakika2.147.483.647 okunma
Erkenci kayısı fidanlarının kontrolleri devam ediyor
HIZLI ÖZET

Bu haberde öne çıkanlar

  • Aydın’da 2019 yılında başlatılan proje ile üretimi yapılan erkenci kayısı fidanlarının kontrolleri Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından kontrolleri yapılıyor.2019 yılınd
  • Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından üretimi gerçekleştirilen erkenci kayısı çeşitlerinin fidanlık kontrolleri teknik elemanlarca periyodik olarak yerinde yapılmaya de
  • İlimizin özellikle Efeler-Kuyucak hattında kalan havzası taş çekirdekli meyvelerin ideal olarak yetiştiriciliğinin yapılabildiği alanlardır.
Aydın’da 2019 yılında başlatılan proje ile üretimi yapılan erkenci kayısı fidanlarının kontrolleri Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından kontrolleri yapılıyor.
2019 yılında başlatılan ve S.S. Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından üretimi gerçekleştirilen erkenci kayısı çeşitlerinin fidanlık kontrolleri teknik elemanlarca periyodik olarak yerinde yapılmaya devam ediyor.
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bu kapsamda, proje öngörülen takvimde devam etmekte olup, fidanlar Aralık-Ocak ayı içerisinde kapama bahçe kurmak üzere İlimiz çiftçilerine dağıtımı yapılmış olacaktır. İlimizin özellikle Efeler-Kuyucak hattında kalan havzası taş çekirdekli meyvelerin ideal olarak yetiştiriciliğinin yapılabildiği alanlardır. Alınacak olan fidanlar yeni tescil edilmiş ve özellikle dış piyasada aranan çeşitler olup, yüksek piyasa değerine sahiptir” denildi.
[gallery link="file" size="medium" ids=",370786"]
ManisaTürk Gazetesi
İçerik korunuyor

Bu içerik izinsiz kopyalamaya karşı korunmaktadır.