Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Geçmiş yıllarda dolup taşıyordu, şimdi kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya

Geçmiş yıllarda dolup taşıyordu, şimdi kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya

Aydın ve Ege Bölgesi’nin tarım arazilerinin en büyük su kaynağı olan, yaşanan taşkınlar ile hafızalarda iz bırakan Büyük Menderes Nehri geçmişteki günlerin aksine bu günlerde kuraklık tehlikesiyle boğuşuyor.

Ege Bölgesi’nin önemli tarımsal alanlarını besleyen su kaynağı olarak bilinen, sadece su değil üreticilerin de ümidini taşıyan Büyük Menderes Nehri geçmiş yıllarda yaşanan yoğun yağışlar sonucu taşkınlara yol açarak çevresindeki arazileri sular altında bırakıyordu. Taşkın dönemlerini geride bırakan Büyük Menderes Nehri şimdilerde ise kuralık tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Son yıllarda yağış miktarındaki belirgin azalma ve iklim değişikliğinin etkileriyle birlikte Büyük Menderes Nehri’nin su seviyesi düşmeye başladı. Sulama ihtiyacı duyan çiftçiler için adeta bir hayat damlası olan nehirdeki şu anki su seviyesi tarım alanlarının sulanması için sorun yaşatacak seviyelere geldi. Özellikle suya bağımlı tarım ürünlerinin verimliliği, nehrin mevcut durumundan doğrudan etkileniyor.

Büyük Menderes Nehri’nin kuraklık riskinin bölge ekonomisi üzerinde de büyük etkiler oluşturacağını belirten vatandaşlar, bu durumu bölgenin tarım faaliyetleri açısından ciddi bir tehdit olarak değerlendirerek gelinen son durum ile ilgili yetkililerden önlem alınmasını istiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.