Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5324
EURO
36,1790
ALTIN
2.984,93
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
22°C
Manisa
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C

Doç. Dr. Özdemir: “Tütün kullanımı kalp krizini tetikliyor”

Doç. Dr. Özdemir: “Tütün kullanımı kalp krizini tetikliyor”

Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. İbrahim Halil Özdemir, Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada “Tütün kullanımı, diyabeti ve hipertansiyonu etkileyerek; kalp krizi, serebrovasküler hastalıklar; inme ve buna bağlı olarak felç gibi bunların dışında akut arter tıkanıklıkları, periferik arter hastalıkları gibi sekonder hastalıklara sebep olabilir ve damar sistemini tıkayabilir” dedi.
Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. İbrahim Halil Özdemir 8-14 Nisan Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Özellikle tütün kullanımının kalbe yönelik zararlarına değinin Doç. Dr. Özdemir, “Bilindiği gibi dünyada en fazla ölüm sebebi kalp damar hastalıklarıdır. Bu durumların birçok risk faktörleri ve önlenebilir sebepleri var. Gittikçe yaşlanma eğiliminde olan nüfusumuzda, bu risk faktörlerinin farkına varılırsa önlenebilir hastalıklar engellenmiş olur. Bu risk faktörlerini diyabet, hipertansiyon özellikle son dönemlerde artan tütün kullanımı şeklinde sıralayabiliriz. Öncelikle önlenebilir risk faktörlerinden tütün kullanımı ve elektronik sigara kullanımı son yıllarda giderek artıyor. Bunlar azaltıldığında aslında birçok kardiyovasküler hastalıkların risk faktörlerini daha en başından engellemiş oluyoruz. Çünkü bu risk faktörleri doğrudan ya da dolaylı olarak diğer risk faktörlerini de etkileyebiliyor. Örneğin tütün kullanımı, diyabeti ve hipertansiyonu etkileyerek; kalp krizi, serebrovasküler hastalıklar; inme ve buna bağlı olarak felç gibi bunların dışında akut arter tıkanıklıkları, periferik arter hastalıkları gibi sekonder hastalıklara sebep olabilir ve damar sistemini tıkayabilir. Düzenli aralıklarla yılda bir kez kolesterol değerleri, üç aylık kan şekerlerinin ölçümüyle birçok hastalığın erken tanısını sağlayabiliriz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.