Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5389
EURO
36,1694
ALTIN
2.965,51
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
22°C
Manisa
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C

DEÜ’den açık arşiv uygulaması

DEÜ’den açık arşiv uygulaması

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi açık arşiv sistemini erişime açtı. Araştırmacıların müze arşivine rahatlıkla erişebileceğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Al bayrağımızın şanlı tarihinin anlatıldığı, dünya bayraklarına yer verilen ve bu yönü ile ülkemizde bir ilk olma özelliğini taşıyan Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzemizde bulunan birbirinden değerli koleksiyonları da hem araştırmacıların hem de kamuoyunun kolaylıkla ulaşabileceği bir sistemle dijitalleştirdik” diye konuştu.
Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulan ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi arşivi, dijitalleştirilerek araştırmacıların kullanımına sunuldu. Müzede sergilenen koleksiyonlarda bulunan her bir parçanın dijital kopyasına resmi web sitesinden ulaşılabileceği gibi araştırmacılar, önceden randevu olarak müze arşivini fiziksel olarak da ziyaret edebilecek. Açık arşiv uygulamasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettikleri ve YÖK’ün öncelikli olarak açıkladığı alanlardan biri olduğunu hatırlatan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversite olarak kısa süre önce Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanemizde bulunan kaynaklarımızı erişime açmıştık. Al bayrağımızın şanlı tarihinin anlatıldığı, dünya bayraklarına yer verilen ve bu yönü ile ülkemizde bir ilk olma özelliğini taşıyan Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzemizde bulunan birbirinden değerli koleksiyonları da hem araştırmacıların hem de kamuoyunun kolaylıkla ulaşabileceği bir sistemle dijitalleştirdik” dedi.

Öncelikli alanlar arasında
Teknolojinin gelişimi ve pandemi dolayısıyla kullanımı artan dijital mecraların uygun kullanım ile hayatı kolaylaştıran hizmetler olduğuna dikkat çeken Hotar, “Üniversite olarak Uzaktan Eğitim Merkezimiz ile edindiğimiz tecrübeyi uygulamaya hızlıca geçirdik. Eğitimde aksaklığa meydan vermemek adına gerekli altyapı yatırımını yaparak sistemlerimizi iyileştirdik ve yatırım yapmaya da devam ediyoruz. Günlük hayatta alınan hizmetlerin, eğitimin hatta önleyici sağlık hizmetlerinin bile dijitalleştiği bir dünyada bilgiye erişimin kolaylaştırılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saracın 2020-2021 akademik yıl açılışında açıkladığı öncelikli alanlar arasında da açık arşiv uygulamaları yer alıyor. Buradan hareketle üniversitemiz bünyesinde bulunan, üretime ve akademik araştırmalara destek olan tüm arşivlerimizi zaman içerisinde dijital erişime açacağımızı da belirtmek isterim. Bayrak Müzesi Açık Arşiv sisteminin hayata geçirilmesinde emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum“ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.