Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5263
EURO
36,1905
ALTIN
2.964,09
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
22°C
Manisa
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C

Bu kabak farklı bir tat veriyor

Aydın’da yıllardır kendine özgü bilimsel çalışmaları ile doğal ve endemik bitkilerden çeşitli ürünler üreten Karya Farma şimdi de çok özel yöntemlerle yetiştirdiği kabaklardan cips, kabak unu ve kabak makarnası üretti. Vücudu toksinlerden arındırma özelliği olan ve özel yöntemlerle yetiştirilen kabaklardan yapılan 3 yeni ürünün sağlık için tüketilmeye başlandığı belirtildi.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) içerisinde yer alan Teknokent’te faaliyetlerini sürdüren HBX AR-GE ‘Türk Dünyası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırmaları’ çalışmaları ile kabağa farklı bir tat kazandırdı. Bıldırcın gübresi ve HBX-2371 antimikrobiyal ajan ile özel olarak damlama yöntemi ile yetiştirdikleri kabaklardan oluşturdukları 3 yeni ürünü tüketime sunduklarını belirten Karya Farma HBX AR-GE Koordinatörü Hakan Başlık, “Başta sağlık olmak üzere organik tarım, hayvancılık ve çevre alanında yapmış olduğumuz bilimsel çalışmalara her geçen gün yeni bir halka eklemenin heyecanı içindeyiz” diyerek tadı deyimlere konu olan kabağa yeni tat kazandırdıklarını söyledi.
HBX BAP Bilimsel Araştırmalar Projeleri ve HBX-2371 ürününe birçok sahada 15 patent aldıklarını belirten Koordinatör Hakan Başlık, “Geniş bir yetiştirilme alanına sahip olan kabak bitkisi potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, selenyum ve demir bakımından da oldukça zengindir. Çiğ hali ile tüketilebilen kabak sinirleri yatıştırmak ve vücudu toksinlerden temizlemek adına da oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Kabağın içinde bulunan çekirdekler sabit yağ barındırmaktadır. Kabak bitkisi üzerindeki çalışmalarımızı Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği ve VAKFI Genel Başkan Vekili Dr. Av. Fikret Özkan yerinde inceledi. Kabak cipsi, unu ve makarnası bir ilk olma özelliği taşıması sebebiyle oldukça ilgi gördü” diyerek bir yeniliğe daha imza atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.