Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
35,3743
EURO
36,4897
ALTIN
2.999,93
BIST
10.075,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
12°C
Manisa
12°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
12°C
Pazartesi Çok Bulutlu
14°C
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
15°C

Uzmanından kalabalık yalnızlık açıklaması

Uzmanından kalabalık yalnızlık açıklaması

Manisa Şehir Hastanesi Psikologlarından Ayşe Sena Bayarlar 2024 yılının kavramı olarak seçilen ’Kalabalık Yalnızlık’ hakkında açıklamalarda bulunarak, bunun bireysel bir sorun değil toplumsal bir sorun olduğunu söyledi.
TDK tarafından yılın kelimesi/kavramı oylamasına katılan 1 milyon kişi tarafından 2024 yılının kelimesi/kavramı olarak seçilen ’Kalabalık yalnızlık’ hakkında Manisa Şehir Hastanesi Psikologlarından Ayşe Sena Bayarlar açıklamalarda bulunarak bu sorunun bireysel değil toplumsal olduğunu söyledi.
Kalabalık yalnızlığın bireysel değil toplumsal bir kavram olduğuna dikkat çeken Psikolog Ayşe Sena Bayarlar açıklamasında şunları söyledi: “1 milyon kişinin oy kullanarak seçtiği 2024 yılının kavramı kalabalık yalnızlık oldu. Peki bu kalabalık yalnızlık kavramı nedir? Çevremizde çok fazla insan olmasına rağmen, çok fazla sosyalleşmemize, eğlencelere, tatillere, gezmelere gitmemize rağmen, bir sürü gruplarla arkadaş olmamıza rağmen kendimizi yalnız hissetmemiz, derin ve anlamlı ilişkiler kuramamamız demektir. Kalabalık yalnızlık insana anlaşılmama duygusu ki bu çok önemli. Birinin bizi anlaması en çok ihtiyaç duyduğumuz şey. Ait hissetmeme bir yere, bir gruba ait hissetmeme ve bütün bunların sonucunda da depresyon veya anksiyete gibi bir takım psikolojik sıkıntılara neden olabilir. Peki ne yapmak gerekiyor? Öncelikle ikili ilişkileri ya da sosyal ilişkileri çok fazla kilitleyen, kısıtlayan, sosyal medya kullanımına, telefon kullanımına bir denge getirmek, bununla ilgili bir kontrol sağlamak lazım. Bunun dışında birbirimizi dinlerken daha empatik olmaya, duygularımızı anlamaya çalışmak lazım. Karşımızdaki kişileri daha anlama odaklı olmaya gayret etmek lazım. Bu arada bu kavram bireysel bir kavram değil. Toplumsal bir kavram ve toplum olarak aslında empatik ilişkiler, derin, yakın ve anlamlı ilişkilerle aslında bu durumu, bu yalnızlığı çözebiliriz. Yeni yıl bu konuda farkındalığın arttığı, anlamlı ilişkilerin inşa edilebildiği bir yıl olsun hepimiz için. Herkese sağlıklı, mutlu farkındalık dolu bir yıl diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.