Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,2687
EURO
36,9826
ALTIN
2.993,19
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Açık
23°C
Manisa
23°C
Açık
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C

TURBELDAK doğaseverleri tarih ve doğayla buluşturdu

TURBELDAK doğaseverleri tarih ve doğayla buluşturdu

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), doğa ve tarih meraklılarını bir araya getirdi.
TURBELDAK tarafından düzenlenen etkinlikte Aioller tarafından kurulan Aigai Antik Kenti’ne ve çevresinde yürüyüş yapıldı. Helen uygarlığına ait olan, M.Ö. 8. yüzyılda inşa edilen ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Aigai Antik Kenti’ne ve civarında organize edilen 11 kilometrelik antik kalıntılarla çevrili bir doğa yürüyüşü katılımcılara eşsiz bir deneyim sundu. Yaz-kış yürüyüş liderleri Orhan Mert ile Haydar Atilla’nın sevk ve idaresinde, yürüyüşe katılan 50 kişilik grup, tarih dolu muazzam parkurda adeta doğanın kucağında bir serüven yaşadı. Ekip, yürüyüş sırasında bol bol fotoğraf çekildi ve hatıralar biriktirdi.
Yürüyüş lideri Orhan Mert, “Her hafta birbirinden özel parkurlarda gerçekleştirmiş olduğumuz doğa yürüyüşleriyle hem fiziksel sağlığımızı koruyor hem de doğayla iç içe olmanın huzurunu ve sakinliğini yaşıyoruz. Aigai Antik Kenti parkuru da katılımcılarımıza bu deneyimi tattırmak adına mükemmel bir zemin sunarken aynı zamanda adeta tarihe bir yolculuk yaptık. Yürüyüşümüze katılan ve yaşadığımız bu özel günü daha da anlamlı kılan katılımcılarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.