Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5497
EURO
35,9833
ALTIN
3.000,25
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Yağmurlu
19°C
Manisa
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Açık
13°C

Dalyan kefali kilosu 50 liradan satılıyor

Türkiye’nin en kaliteli kefal balığı arasında gösterilen Muğla’nın Ortaca ilçesinde Dalyan kefalinin kilosu bölgede 50 liradan satılıyor.

Yumurtlama döneminin de başlaması ile Dalyan kanallarında kefal balığında ciddi bir artış yaşanırken, Dalyan Kanalında ve Köyceğiz Gölü’nde balık üretimi yapan DALKO Merkezi ile şubelerinde kefal balığının kilosu 50 liradan vatandaşa direkt satılıyor. Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Arif Yalılı, bölge ve ülke insanının ucuz balık yemesini prensip olarak benimsediklerini belirterek, “Hala kooperatifin merkezinde ve şubelerimizde kilosu 50 liradan balık veriyoruz” dedi.

Kefal balığının yumurtlama döneminde olması nedeniyle Dalyan Kanalı ve İztuzu plajına da balık akını başladı. DALKO Başkanı Arif Yalılı, yıllardır olmasını istedikleri sistemin bu olduğunu belirterek, “Türkiye’de yasaların 3 santim olarak belirlediği tel göz genişliğini, ilk defa DALKO olarak biz 3,5 santime çıkardık şimdi de bunun mükafatını alıyoruz” dedi.

250 gramlık yumurtalı balıkların bu genişlikteki tel gözlerinden geçerek İztuzu Sahili’ne ulaşıp yumurtladığını belirten DALKO Başkanı Yalılı, “Bizimde istediğimiz sistem bu. Tel gözlerinden geçenleri, kanal kapısından geçenleri ve bizim açık bıraktığımız kapılardan geçen balıkları yumurtlayıncaya kadar mümkün olduğunca kontrol ediyoruz. İztuzu sahiline yumurtlamak için gelen balıktaki artış net olarak görülebiliyor. Ancak kaçak balık avlayanlar ne yazık ki boyut fark etmeksizin yumurtlayacak balığı yakalayıp satıyorlar, bunu Dalyan’da da bazı balıkçılarda görüyoruz. Kefalin 10-15 günlük bir yumurtlama dönemi var. Bu balıkların yumurtayı atıncaya kadar tutulmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.