Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5408
EURO
35,9839
ALTIN
3.010,58
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Yağmurlu
19°C
Manisa
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Açık
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

Okulda tereyağı üretmeye başladılar, siparişlere yetişemiyorlar

İzmir’in Tire ilçesinde eğitim veren Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 600 bin TL yatırım yaparak tereyağı işleme tesisi kurdu. Hızla başarıya ulaşan tesis, siparişlere yetişemiyor.
Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gıda Teknolojisi Bölümü öğretmen ve öğrencileri bir araya gelerek okulda tereyağı üretebilecekleri bir tesis kurmaya karar verdi. Okul müdürü Hüseyin Yıldırım, projeyi mantıklı bularak projeyi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İzmir İl Milli eğitim Müdürlüğüne gönderdi. Her iki kurumun da olumlu cevap verdiği projeye, MEB tarafından 450 bin TL bütçe çıkarıldı. Yaklaşık olarak 600 bin TL’lik bütçe ile okulun alt katını son model makineler ile donatan okul yönetimi, kısa süre önce tereyağı imalatına başladı. Haftada yaklaşık 2 ton üretim kapasitesi olan okulda, pazar payı da kısa sürede oluştu. Gıda bölümü öğretmen ve öğrencileri her hafta ürettikleri tereyağlarını satarak okul bütçesine destek oluyor, dahası siparişlere yetişemiyor.

“Her şey hayal etmekle başladı”
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Yıldırım, “Tire hayvancılık ve sütün başkenti. Arkadaşlarımız böyle bir proje geliştirmiş. Aslında bu proje ilk başlarda beni hem sevindirdi hem düşündürdü. Zaten ilçe bir üretim merkezi ve çok sayıda imalathane var. Ancak hiçbir zaman konuya olumsuz yönünden bakmadık. Ödenek talebi için projeyi hemen İzmir İl Milli eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığına gönderdik ve projemiz onaylandı. Şimdi arkadaşlarımız haftada yaklaşık 2 ton tereyağı imal ediyor. İlk başlarda pazar payında sıkıntı yaşasak da kısa sürede kendimize bir pazar yakaladık. Eğer pazar payımızda artış olursa tabii ki imalata ağırlık verip siparişleri karşılarız. Ben bu projenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.