Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,4910
EURO
36,2443
ALTIN
2.954,26
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
22°C
Manisa
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C

ADÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri Sakız Koyunu Çiftliği’nde ders yaptı

ADÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri Sakız Koyunu Çiftliği’nde ders yaptı

Aydın’ın önemli hayvan işletmelerinden olan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Sakız Koyunu Çiftliği, veteriner hekimlik öğrencileri için de ders sahası olarak kullanılıyor.

Öğrenciler zootekni derslerini çiftlikteki sakız koyunu, Çine çaparı ve Honamlı keçileri üzerinden yaparken, dersini çiftlikte işleyen öğretim üyeleri, çiftliğin işleyişiyle örnek bir çiftlik olduğunun altını çizip Büyükşehir Belediyesi’nin yerli ırkları korumasının da önemli olduğunu söyledi. Aydın’da gerek büyükbaş, gerek küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan çok güzel, örnek işletmeler olduğunu söyleyen Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erbay Bardakçıoğlu, “Öğrencilerimizi daha çok bu örnek işletmelere götürmeye çalışıyoruz ki bu iş ideal olarak, bilimsel olarak nasıl yapılıyor onları görsünler; sahada nasıl uygulamalar yapılıyor görsünler istiyoruz. Dolayısıyla bu tip çiftlikler hayvancılık yapmak isteyen öğrencilerimize de fikir veriyor” dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çiftliğini de bu anlamda örnek bir çiftlik olarak gördüklerini söyleyen Bardakçıoğlu “Biz de fakültemizin olanakları dahilinde buraya öğrencilerimizi her sene getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin yerli ırklara sahip çıkmasının da önemli olduğunu vurgulayan akademisyen, gen kaynaklarının korunmasının önemli olduğunun altını çizdi. Bardakçıoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine çiftliği açmalarından dolayı teşekkür ederken öğrencilerin de verimli bir ders yaptıklarını söyledi.

Öğrencilere Büyükşehir Belediyesi’nin veteriner hekimleri tarafından çiftliğin işleyişi, çiftlikte yaşanabilecek hastalıklarla mücadele, beslenme düzeni ve koruyucu hekimlik uygulamaları anlatıldı. Öğrenciler kendileri de hayvanlarla bir araya gelerek teorik bilgilerini deneme şansı buldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yeni neslin iyi yetişebilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin olanaklarının her zaman onların yanında olduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.