Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Parçalı Bulutlu
9°C
Manisa
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
13°C
Çarşamba Açık
15°C

Yüksek nemli şehirlerde yaşayanlara uyarı

Yüksek nemli şehirlerde yaşayanlara uyarı

Ege Liva Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Demir, aniden bastıran sıcaklarla birlikte yüksek nemli bölgelerde yaşayanların kalp krizi riskine karşı dikkatli olmalarını istedi. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki bazı şehirlerde yüzde 50’nin üzerinde seyreden nem oranın kronik rahatsızlıkları bulunan kişiler için ciddi sıkıntı olduğunu belirtildi.
Aşırı sıcak günlerde vücudun ısı dengesini sağlamak için kalp daha fazla çalıştığı için kalp rahatsızlıkları yaşanabildiğini belirten Başhekim Demir, ”Ani sıcaklık yükselmelerinde ve yüksek nemli günlerde sadece hipertansiyon ve kalp hastalarının değil, sağlıklı olan vatandaşlarımız da dikkatli olmalıdır” dedi.
Kalp krizinin en önemli tetikleyicilerinden birinin sıcak ve nemli hava olduğunu belirten Ege Liva Hastanesi başhekimi Dr. İbrahim Demir “Havaların aniden ısınmasıyla kişide ani kan basıncı düşüşü ya da yükselmesi olabilir. Kalp ve damar hastalarında, yaşlılarda bu ani değişimler kalp krizi ile sonuçlanabilir. Aynı risk gençler için de geçerlidir, güneşe uzun süre maruz kalmak, susuz kalmak, koruyucu giysi, şapka kullanmamak güneş çarpmasına neden olabilir ve herkes için risk oluşturabilir. Bu nedenle özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesinde yaşayanlar olmak üzere Aydın ve çevresindekiler de duyarlı ve tedbirli olmalıdır” diyerek soğuk havalarda olduğu gibi sıcak ve nemli havaların da kalp krizine neden olduğunu belirtti.
“Tükettiğiniz tuz ve su oranına dikkat edin”
Tuz ve elektrolit kaybı sonucunda kanın pıhtılaşma oranı arttığını belirten Başhekim Demir ”Aşırı sıcak dalgalarının yaşandığı günlerde olası bir kalp krizini önlemek için hasta olan ya da olmayan herkesin tükettiği tuz ve su oranına dikkat etmeleri, bol sıvı almaları ve güneşin zararlı etkilerinden korunmaları çok önemlidir. Bunun yanında zorunlu olmadığı sürece saat 10:00-16:00 arasında dışarı çıkmasınlar. Dışarı çıkacak olanlar da açık renk ve koruyucu kıyafetler giysinler” diyerek bu süreçte doğru ve dengeli beslenmeye de özen gösterilmesini istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.