Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,4759
EURO
36,1819
ALTIN
2.953,88
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
22°C
Manisa
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C

Dengesizlik, baş ağrısı ve ellerde uyuşma belirtilerine dikkat

Dengesizlik, baş ağrısı ve ellerde uyuşma belirtilerine dikkat

Son zamanlarda dengesizlik, baş ağrısı, ellerde uyuşma ve uyuklama gibi şikayetleri olan 75 yaşındaki hastaya yapılan kontrollerin ardından, beyni besleyen arkadaki 2 ve öndeki 1 şah damarının tamamen kapalı olduğu, öndeki tek damarda da baloncuk meydana geldiği ortaya çıktı. Kasıktan girerek gerçekleştirilen operasyon ile kafatası açılmadan, baloncuğu kapatılan ve damardaki daralma genişletilen 75 yaşındaki hasta, yaşama yeniden bağlandı.
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan Sonsen Küçük (75), son zamanlarda dengesizlik, baş ağrısı, ellerde uyuşma ve uyuklama gibi sorunlar yaşamaya başladı. Hipertansiyon ve diyabet hastalıklarına sahip olan Küçük’ün, Medicana International İzmir Hastanesinde yapılan tetkiklerin ardından beyni besleyen arkadaki 2 damarın ve öndeki 1 şah damarının tamamen kapalı olduğu ortaya çıktı.
Sonsen Küçük’ün, onu hayata bağlayan öndeki tek şah damarında da baloncuk meydana geldiği, beyin kanaması geçirme riskinin çok büyük olduğu ortaya çıktı. Hastayı hızlı bir şekilde operasyona alan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, “Sağlıklı insanlarda beyni besleyen 4 damar varken, bu hastadaki 3 damar kapalıydı ve sadece tek damarı beyni beslemeye devam ediyordu. Onda da anevrizma dediğimiz baloncuk meydana gelmişti. Hastanın hipertansiyonu ve diyabeti olduğu için o damarı kurtarmamız gerekiyordu. Bu işlem sırasında damarda meydana gelebilecek hasarlanma ya da kanama hastanın hayatını bitirebilirdi. Kasıktan gerçekleştirdiğimiz operasyonda, stentle anevrizmayı kapattık ve damardaki daralmayı genişlettik” diye konuştu.

“Saatli bomba” benzetmesi
Damardaki anevrizmaları saatli bombaya benzeten Doç. Dr. Uçkun, “Bu tür anevrizmaların ne zaman nerede patlayacağı belli olmaz. Her an meydana gelebilir. Özellikle hipertansiyonu olan hastalarda bu risk daha yüksektir. Kafatası açılmadan, kasıktan girilerek gerçekleştirdiğimiz operasyonla hastanın ellerindeki karıncalanma ve uyuklama gibi şikayetleri düzeldi. Hastamızı işlemden 2 gün sonra taburcu ediyoruz. Bu nedenle insanların dengesizlik, baş ağrısı, ellerde uyuşma ve karıncalanma gibi şikayetlere karşı duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.