Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5316
EURO
36,2015
ALTIN
2.968,49
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Çok Bulutlu
10°C
Manisa
10°C
Çok Bulutlu
Salı Açık
13°C
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

BİGGSİNERJİ ile iş fikirleri gerçeğe dönüşüyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Teknopark’ı (DEPARK) yürütücülüğünde, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (Teknopark İzmir) ile İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen BİGGSİNERJİ programında, TÜBİTAK’a iletilen 23 projenin 8’i, 200 bin TL’ye kadar hibe desteği almaya hak kazandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) Koordinatörü ve BİGGSİNERJİ Programı Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Selim, söz konusu projelerin yenilikçi yapıları ile ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.
Girişimcilik ekosistemine katkı sunan ve binden fazla Ar-Ge personelini bünyesinde barındıran Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) yürütücülüğünde, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (Teknopark İzmir) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliği ile sürdürülen ‘TÜBİTAK 1512 BİGGSİNERJİ 2020-1’ programı kapsamında, eğitim ve mentorluk desteği verilen 23 projenin sekizi, 200 bin TL’ye kadar hibe almaya hak kazandı.
Proje kapsamında teknoloji tabanlı, ticari potansiyeli yüksek, ülke ve dünya için yenilikçi projeler üreten girişimcilere fikirden pazara giden yolda ihtiyaç duyabilecekleri eğitim, mentorluk ve ticarileşme destekleri sağlanacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) Koordinatörü ve BİGGSİNERJİ Programı Proje Yürütücüsü Prof.Dr. Hasan Selim, “TÜBİTAK’tan hibe almaya hak kazanan sekiz girişimci, fikirlerini gerçeğe dönüştürme fırsatı yakaladı. Kurulacak şirketler arasında DEPARK bünyesinde faaliyet gösterenler de olacak” diye konuştu.

Projeler desteklenecek
İkinci aşama değerlendirmesi için TÜBİTAK’a ilettikleri 23 projeden sekizinin 200 bin TL hibe desteği aldığını belirten Selim, “Hepsi birbirinden değerli projeler, yenilikçi yapılarıyla ülkemize ve dünyamıza katkı sağlayacak. Türkiye ekonomisini dışa bağımlılıktan kurtarmaya yardımcı olacak. Bunun bir örneğini, Covid-19 salgını sürecinde Türkiye’de yerli teknoloji ile üretilen ve birçok ülkede aktif olarak kullanılan solunum cihazında gördük. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde de milli ve yerli üretim anlayışına uygun projeler ortaya çıkacaktır” dedi.
Hibe almaya hak kazanan girişimlerin arasında SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastaları için ilaç adayının oluşturulması ve otizmli bireylerin gelişimine destek olmak amacıyla tasarlanmış sanal gerçeklik uygulaması gibi projelerin bulunduğunu açıklayan Selim, “Destek alan girişimler için macera şimdi başlıyor. Bundan sonraki aşama, şirket kurma ve fikirleri ticarileştirmek olacak. Biz de bu yeni süreçte hibe almaya hak kazanan projeleri Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Nükhet Hotar’ın himayelerinde desteklemeye devam edeceğiz. DETTO olarak, Ar-Ge, yenilik, girişimcilik ve fikirlerin ticarileşmesi alanlarında hizmetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Girişimcilerimize başarılar diliyoruz” diye konuştu.
TÜBİTAK 1512 BİGGSİNERJİ projesi kapsamında destek alan girişimciler ise Aleyna Yıldız, Mehmet Deniz Yelli, Bilçağ Akgün, Mustafa Ak, Yusuf Can Uz, Bayram Devlet, Esra Tokay ve Mustafa Ogün Afacan oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.