Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5343
EURO
36,1478
ALTIN
2.996,67
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Parçalı Bulutlu
10°C
Manisa
10°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C
Perşembe Açık
16°C

Çiftçilerin imdadına avcılar yetişti

Çiftçilerin imdadına avcılar yetişti

Aydın’da incir ve mısır hasat zamanının yaklaşması ile domuzlar çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi. Her gün onlarca dönüm arazisi bozulan ve ürünleri zarar gören çiftçilerin imdadına avcılar yetişti.
Nazilli Arpaz ovasında gerçekleştirilen sürek avında sadece bir mısır tarlasının içinde 30 adet domuz görüldü. Tarlanın mısırları biçilmek suretiyle gerçekleştirilen avda domuzlardan 6’sı vurularak etkisiz hale getirildi. Çiftçiler ovalarda mısır tarlalarının, dağlarda da incir bahçelerinin domuz istilasında olduğunu belirterek avcılardan yardım istedi.
Türkiye’nin en verimli arazilerine sahip Aydın’da tarım alanları domuz istilasına uğradı. Son zamanlarda yerleşim birimlerine kadar inen ve sayıları her geçen gün artan domuzlardan dolayı tarla ve bahçelerden ürün alamaz hale geldiklerini belirten üreticiler tarım sektöründe en büyük sıkıntıların başında domuzların geldiğini belirttiler.
İncir hasadının başladığı Aydın’da Buharekent’ten Kuşadası’na kadar ilin tüm ilçelerinde çiftçilerin ortak sorunu, baş edilemeyen domuzlar oldu. Sürüler halinde dolaşmaya başlayan domuzların tarım alanlarındaki talanlarının yanında otlaklardaki hayvanları da zarar vermeye başladığını belirten çiftçiler, ürün hasat edemez duruma geldiklerini belirttiler.
“Talepleri yetişemiyoruz”
Özellikle mısır hasadı ve incir sergisi olan bölgelerde çiftçilerden gelen sürek avı taleplerini karşılamakta güçlük çektiklerini belirten Aydın’ın usta avcılarından Serhat İnci, “Yıllardır sürek avı yaparım. Domuzların bu kadar arttığına şahit olmadım. Sadece bir tarlanın içinde 30 adet domuz gördük. Sürü halinde dolaşmaya başladılar ve girdikleri tarla ve bahçede ne varsa yok ediyorlar” diyerek avcı gruplarının son günlerde tarım alanlarını ve ürünlerini domuzlardan korumak için mesai yaptığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.