Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Yağmurlu
19°C
Manisa
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Açık
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Salı Açık
14°C

Gediz Ovası’nda 390 bin dekar alan suya kavuştu

Gediz Ovası’nda 390 bin dekar alan suya kavuştu

Sulama sezonun başlamasıyla birlikte Manisa’nın Salihli ilçesinde 99 bin olmak üzere Gediz Ovası’ndaki toplam 390 bin dekar tarım arazisi suya kavuştu.
Gediz Ovası’nın sulamadaki can damarı olan Demirköprü Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 38-39 civarında olduğunu belirten Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, sulama sezonunda Salihli’de 99 bin olmak üzere Manisa genelinde 390 bin dekar arazinin sulanacağını söyledi. Yalvaç, sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisine 507 milyonluk katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurguladı.
Gediz Ovası’ndaki sulamanın sağ ve sol sahil sulama diye ikiye ayrılarak yapıldığını belirten Yalvaç, “19 Haziranda 5 günlük ilk arayı vermek üzere kesilecektir. Sağ sahilde sulama süresi toplam 42 gün, sol sahilde ise 45 gün olarak belirlenmiştir. 13 Ağustos’ta kanaldan gelen sulama işlemi sağ ve sol sahilde sona erecektir” dedi.
Yalvaç “Demirköprü Barajımızdaki doluluk oranın yüksek olduğu önceki yıllarda sulama gün sayısı fazla iken bugün ne yazık ki 42-45 süren sulama çiftçimize yetmemektedir. Bu yüzden daha önce de ısrarla belirttiğimiz gibi vahşi sulamadan vazgeçilip kapalı sistem sulamanın yaygınlaştırılması gerekmektedir. Kapalı sistem sulama hem toprak açısından, hem su tasarrufu açısından hem de yetiştirilen ürünlerin daha nitelikli ve kaliteli yetişmesi için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.